Naturelskere demonstrerer mod helikopterflyveplads på Rømø

Tirsdag eftermiddag protesterer utilfredse borgere foran rådhuset i Tønder. De er imod byrådets planer om en helikopterflyveplads på Rømø.

En lang række borgere på Rømø er utilfredse med Tønder byråds planer om en flyveplads for helikoptere på øen. Derfor havde Rømø Ride- og Hesteforening inviteret til demonstration tirsdag klokken 15.30 mod den såkaldte heliport.

Målet er at få byrådet til fuldstændig at droppe tanken om en heliport på Rømø.

quote

Vi har tusindvis, der er meget imod heliporten. Det er fuldstændig galimatias og den helt forkerte udvikling for Tønder Kommune, der skal leve af turisme.

Therese Thøgersen, direktør, Hotel Kommandørgården, Rømø

Frygten er, at det kan få store negative konsekvenser for øens rekreative værdi og turismen, som Rømø lever af.

Demonstranterne var mødt op med bannere og slagsange. Budskabet lød ”Welcome til hell-port" - velkommen til porten til helvede.

- Vi har tusindvis, der er meget imod heliporten. Det er fuldstændig galimatias og den helt forkerte udvikling for Tønder Kommune, der skal leve af turisme. Vi skal være bedre til at sælge vores natur, siger demonstrant og direktør på Hotel Kommandørgården på Rømø, Therese Thøgersen, til TV SYD.

Demonstranterne mindede også byrødderne om, at Rømø ikke har museer, hyggelige byer og shoppingmuligheder.

- Vi har KUN naturen. Beskadiges naturen ødelægges Rømøs eksistensgrundlag, skriver Rømø Ride- og Hesteforening i invitationen. 

Demonstranterne foran Tønder Rådhus vil have stoppet planerne om en helikopterflyveplads på Rømø.
Demonstranterne foran Tønder Rådhus vil have stoppet planerne om en helikopterflyveplads på Rømø.

I oktober foretog Tønder Kommune prøveflyvninger over Rømø, for at teste støjniveauet på en eventuel kommende flyveplads for helikoptere. Her var alle interesserede også velkomne.