TV der bevæger dig

Naturklagenævnet er kommet med afgørelse i vindmøllesag

00:19

Formand for Plan- og Teknikudvalget (V), Preben Friis-Hauge er tilfreds med kommunen nu har gjort deres arbejde tilfredsstillende.

Vindmøllebyggeriet blev stoppet Foto: ARKIV

Vindmøller Varde Kommune Foto: ARKIV

1 af 3

I sagen om opstilling af ti vindmøller i Varde Kommune, godkender Natur- og Miljøklagenævnet nu Varde Kommunes arbejde.

I 2014 godkendte Byrådet i Varde Kommune opstilling af ti vindmøller ved Ulvemose og Bækhede Plantage i nærheden af Årre, og her afgjorde Natur- og Miljøklagenævnet, at kommunen ikke tilstrækkeligt havde undersøgt de miljømæssige konsekvenser af vindmøllerne.

Derfor blev byggeriet standset, da der plangrundlaget ikke var i orden, og kommunen fik dermed ophævet VVM-redegørelsen.

Efterfølgende valgte Varde Kommune, at begynde forfra med planlægning af vindmøllere i området. Et arbejde som Natur- og Miljøklagenævnet nu har godkendt.

Formanden for Udvalget for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge (V) siger til TV SYD, at han er glad for, at det nu står klart, at forvaltningen nu har gjort deres arbejde tilfredsstillende, at kommunen har fået rettet om på det, som de blev bedt om af Natur- og Miljøklagenævnet.

Karsten Drøjdal, talsmand fra borgergruppen mod vindmøllerne er stærkt utilfreds med afgørelsen. Han og en gruppe borgere kæmper fortsat for, at vindmøllerne aldrig ser dagens lys.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden