Naturstyrelsen advarer: Rør ikke ved døde sæler

Som vi tidligere har fortalt på TV SYD, så er mange døde sæler skyllet op ved Vestkysten. Men selve virussen på de influenzaramte dyr genkendes ikke, så derfor opfordrer Naturstyrelsen nu til at holde fingrene fra de døde sæler.

De seneste par uger har budt på et noget makabert syn på de vestjyske strande. Flere sæler er blevet ramt af influenza, som har kostet dem livet. Derfor er de blevet skyllet ind på land, og Naturstyrelsen har flere gange været afsted med mandskab, for at samle de døde dyr op.

- Vi kender ikke nok til virussen, så derfor er der en chance for, at det kan smitte både mennesker og andre dyr, siger Mariann Chriél, som er specialkonsulent hos DTU Veterinærinstitut, til TV SYD.

Hun forklarer, at der er fundet meget virus i de døde sæler, hvilket kan give anledning til yderligere smitte.

Derfor skal man ikke røre ved de døde sæler, opfordrer hun:

- Der er overraskende mange, som har lyst til at røre ved de døde dyr, men det er generelt en dårlig idé, uanset om årsagen kendes eller ej.

Derfor skal man både holde børn og hunde i snor, for selvom virussen ligger inde i kroppen på sælerne, så kan de stadig have snot eller andet, som kan smitte snusende hunde eller nysgerrige fingre.

Sælerne skal nu til obduktion, så man er helt sikker på, hvad den udbredte virus skyldes.

Læs mere på Naturstyrelsens hjemmeside