TV der bevæger dig

Naturstyrelsen: Parkeringsafgift er lovlig

Blandt andet her ved Blåvandshuk vil Naturstyrelsen indføre betalingsparkering. Foto: TV SYD

Betalingsparkering ved 19 naturområder er ikke strid med loven, lyder det fra Naturstyrelsen efter kritik.

Betal for parkering, når du skal i Haderslev Dyrehave eller til Blåvandshuk i Varde. Sådan lyder udsigten fra Naturstyrelsen, der ikke ryster på hånden trods kritik. Betalingsparkingen er lovlig.

Naturstyrelsen afviser, at det er i strid med loven at opkræve parkeringsafgift ved 19 naturområder i Danmark. Flere eksperter, som Helsingør Dagblad har talt med, mener ellers, at det blandt andet er i strid med vejloven, men den præmis køber vicedirektør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe, ikke.

- Påstanden om, at det er ulovligt, tager udgangspunkt i vejloven. Vejloven gælder, når der er tale om offentlige veje. Men det drejer sig ikke om offentlige veje, siger vicedirektør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe, til Ritzau.

Det er jurist i FDM Dennis Lange, der har påpeget, at det at anvende indtægter fra parkeringsafgifterne til drift af publikumsfaciliteter er ulovligt.

Men Peter Ilsøe understreger, at de pågældende parkeringspladser skal ligge på styrelsens områder og altså ikke på offentlige veje. Og derfor er styrelsen ikke på kant med vejloven, mener han.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden