TV der bevæger dig

Naturvejledere skal lære skolebørn om ulve

Siden midten af februar er tre rådyr fundet dræbt i Kolding. Fra to af dyrene blev der udtaget DNA-prøver, og resultaterne af disse prøver viser, at rådyrene blev nedlagt af ulv.

Skolerne nær det grønne område i Kolding, hvor der er fundet rådyr, som DNA-prøver bekræfter er dræbt af ulve, får nu tilbudt, at naturvejledere kommer ud i skolerne og fortæller eleverne om ulves adfærd. Det sker for at undgå myte-dannelser om faren for børn ved pludselig at stå ansigt til ansigt med en ulv.

Tilbuddet om at sende naturvejledere ud i skolerne kommer samtidig med, at to 11-årige børn mener at have set en ulv, da de søndag kom gående ved en sti mellem Strandhuse Børnehave og Spejderhuset tæt på Skolebakken i Strandhuse.

Desuden arbejder Kolding Kommune fortsat med planerne om at holde et åbent borgermøde om ulve og konsekvenserne af deres tilstedeværelse i naturen tæt på et byområde som Kolding.

- Alt tyder på, at borgermødet bliver afviklet i midten af april, når ulve-eksperter fra Naturstyrelsen har plads i deres kalender, siger kommunikationschef Lars Svoger fra Kolding Kommune til TV SYD.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden