Nazi-graffiti mod SF´er

Horsens Kommune har meldt et nyt tilfælde af graffiti-hærværk til politiet. Gerningsmænd med nazi-tilknytning har skrevet slagord på rådhuset. Graffitien opfordrer til at smide et SF-medlem af byrådet ud af byen.

Ved middagstid var graffitien fjernet på muren ved indgangspartiet til rådhusets foredragssal. Her var i nattens løb blevet skrevet: "Smid Paw Amdisen ud af byen".

Hilsenen var udskrevet DNSB - som står for Danmarks National Socialistiske Bevægelse eller bedre kendt som nazisterne. Der var også et hagekors på muren.

Konflikt mellem to grupper

Paw Amdisen er byrådsmedlem og valgt for SF. Han har ikke tidligere været mål for slagord på graffiti.

- Det er da ikke behageligt, siger han til TV SYD

SF bad mandag kommunens økonomiudvalg tage skridt til at finde ud af, hvem der står bag hærværket.

Partiet frygter, at en konflikt mellem to grupper af unge er ved at udvikle sig.

- Jeg har hørt fra nogle, der arbejder med ungeområdet, at en gruppe unge i Vestbyen er kommet på kant med en gruppe unge fra Østbyen. Det er ikke noget, jeg ved noget konkret om, men jeg kunne godt tænke mig at få det undersøgt nærmere, siger Paw Amdisen, byrådsmedlem for SF til Horsens Folkeblad mandag.

For et år siden var der graffiti på Langmarkskolen. I januar var der omfattende nazi-graffiti på Hybenvej. Og senere har der været graffiti ved tankstationen på Nørretorv. Fredag var det så ved Bo Horsens på Ane Stauningsvej at der blev fundet nazi-slagord.