Nedrivning: Huse i kø til at blive revet ned

Der er godt gang i de nedrivningsprojekter i Haderslev, som har fået 3,7 mio. kroner fra årets nedrivningspulje. Fem bygninger er allerede revet ned, og 12 står på venteliste.

Her bliver den gamle bygning i Tiset revet ned i løbet af sommeren.
Her bliver den gamle bygning i Tiset revet ned i løbet af sommeren.

I Tiset har de store maskiner været i gang med at gøre borgerforeningens drøm til virkelighed. En nedslidt ejendom har i mange år været generende i bybilledet, så den lokale borger- og idrætsforening trak i arbejdstøjet.

- Vi har arbejdet ved forskellige arrangementer på for eksempel Gram Slot. Pengene, vi har tjent, har vi brugt på at købe ejendommen, som gennem mange år er forfaldet mere og mere. Nu kan området i stedet for blive en grøn oase til glæde for alle, fortæller Lars Bracht, der er formand for Tiset Borger- og Idrætsforening.

Dette gartneri i Hopstrup skal rives ned senere på året.
Dette gartneri i Hopstrup skal rives ned senere på året.

Fem bygninger er indtil videre blevet revet ned, og der står 12 på venteliste til en nedrivning.

- Nedrivningspuljen består af midler, hvor 60% kommer fra staten og 40% kommer fra kommunen, og i puljen for i år er der i alt 3,7 mio kroner om året både i 2014 og 2015, siger Benny Bonde, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø.

Hver nedrivning koster ca. 100.000 kroner, og allerede nu er omkring halvdelen af pengene brugt eller afsat til konkrete projekter.

- Der er en rigtig god interesse for det, så jeg tror helt sikkert, at alle pengene nok skal blive brugt, siger han til TV SYD.