Nedrykning truer: Ny nedtur kan knække Esbjerg

Alt andet end en sejr over Silkeborg lørdag eftermiddag kan blive fatalt for Esbjerg, vurderer kommentatorer.

Esbjerg er kommet i alvorlige problemer i Alka Superligaen, hvor FC Vestsjælland kommer buldrende bagfra.

Denne weekend kan blive særdeles afgørende for de to klubber, der kæmper for ikke at rykke ned sammen med bundproppen Silkeborg.

Esbjerg har tre point mere end vestsjællænderne, der den seneste måned har halet otte point ind på vestjyderne.

Lørdag klokken 17.00 venter der træner Niels Frederiksens Esbjerg-hold en meget afgørende kamp mod Silkeborg, og bliver det ikke til en sejr, bringer esbjergenserne sig i alvorlig nedrykningsfare.

- Hvis ikke Esbjerg formår at hive alle tre point, så er situationen alvorlig, siger DR-kommentator Jan Kalborg.

- Så skal ledelsen ind at kigge på, om Niels Frederiksen er den rette mand til de sidste fem spillerunder. Så alvorligt kan det blive.

- Det kan blive krampagtigt på lørdag, for Silkeborgs skæbne har været bestemt i lang tid. Klubben, trænere og spillere er for længst afklaret med, at holdet rykker ned, og det gør, at de kan spille uden nerver. Silkeborg går ikke i panik. Sådan en modstander er farlig for alle hold.

- Det er en forfærdelig situation, Esbjerg har bragt sig i, siger DR-kommentatoren, som dog tror, at Esbjerg slår Silkeborg og afværger en regulær krisesituation.

TV2-kommentator Morten Bisgaard ser også med alvorlige øjne på esbjergensernes situation.

- Kampen mod Silkeborg er fundamental for Esbjerg. Der er maksimalt pres på dem, og de skal vinde.

- Men ser man på deres slutprogram, så har de tre gode hjemmekampe mod Silkeborg, Sønderjyske og FC Vestsjælland, så de har alle muligheder for at redde sig, siger Bisgaard.