TV der bevæger dig

Nedskæringer i Sydslesvig op i EU

Børn i danske skoler er også 100 procent værd. Lørdag var der store demonstrationer i Sydslesvig mod nedskæringer.

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti er den første danske politiker, der går til EU-kommissionen for at få klarhed over de nedskæringer, der rammer de danske skoler i Sydslesvig. Messerschmidt mener, nedskæringerne strider imod EUs regler.

Flensborg Avis citerer i dag dele af Morten Messerschmidts henvendelse til EU-kommissionen. Han skriver, at delstatsregeringen i Slesvig-Holsten har valgt en økonomisk politik, som får den virkning, at den forrykker den rets- aftale- og tillidsbaserede mindretalspolitik, der er opnået ved mange års indsats.

Ifølge Flensborg Avis hæfter Morten Messerschmidt sig ved, at delstatsregeringen i Kiel er rede til at ændre skoleloven for at få sine sparekrav igennem. De rammer kun de danske skoler, men de tyske går fri. 

Bryder flere aftaler

Det danske mindretal i Sydslesvig siger, at delstatsregeringen i Kiel vil stille de danske skoler ringere end de danske skoler.
 
Delstatsregeringen er i færd med at bryde flere internationale aftaler, herunder Europarådets ramme-konvention for beskyttelse af nationale mindretal.

Denne aftale tilstræber en lovfæstet, fuld og effektiv ligestilling mellem flertals- og mindretalsboergere i de enkelte medlemsstater. Den forbyder også forskelsbehandling, der er er begrundet i tilhørsforholdet til et mindretal.

Brug en tysk skole!

Ramme-konventionen forbyder ethvert forsøg på at assimilere eller tillade assimilering af mindferetal i et flertals-samfund. Flensborg Avis peger her på en udtalelse fra Slesvig-Holstens ministerpræsident, der kan være belastende for ham: 

- I er velkomne til at sende jeres børn på en tysk skole, hvis I vil have 100 procent, har ministerpræsident Peter Harry Carstensen sagt på Slesvig-Holsten Dagen i Rendsborg.
 
Flensborg Avise skriver i dag i en ledende artikel, at situationen for delstatsregeringen kan blive så pinlig, at forbundsregeringen bliver nødt til at gribe ind.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden