TV der bevæger dig

Nedskæringer truer det tyske mindretals skoler

Regeringens økonomiske genopretningspakke har også konsekvenser for det tyske mindretals skoler. Pakken indeholder nedskæringer i forhold til friskolerne og vil derfor også ramme det tyske mindretals skoler, der er finansieret på baggrund af friskoleloven.

En reduktion af støtteprocenten fra i dag 75 til 71 i løbet af fire år vil betyde et minus på 3 mio. kr. for de 15 tyske skoler i Sønderjylland.
Skolerne modtager i dag 75 procent af det en elev i folkeskolen koster.

Mødes med undervisningsministeren

Derudover modtager de tyske skoler yderligere tilskud for at dække særlige udgifter i forbindelse med undervisningen på tysk m.v.

- Vi er tilfredse med, at vi har fået en særordning, så vores tilskud til elevtransport ikke bliver reduceret. Det var et vigtigt signal, men vi har stadig ikke fundet en løsning i forhold til reduktion af støtteprocenten, siger Welm Friedrichsen, formand for den tyske skoleforening, Deutscher Schul- und Sprachverein (DSSV).

Der er aftalt møde med undervisningsminister Tina Nedergaard, som også mindretallets formand, Hinrich Jürgensen vil deltage i.
- Vi har krav på de samme vilkår som flertalsbefolkningen - det gælder selvfølgeligt også på skoleområdet. Vi har hørt Kim Andersens - formand for Sydslesvig-Udvalget for det danske mindretal-  entydige udsagn i forbindelse med striden mellem det danske mindretal og delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, om at en ligestilling betyder 100 % og ikke mindre. Tilsvarende må gælde for det tyske mindretal i Danmark, siger Hinrich Jürgensen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden