TV der bevæger dig

Nej til fyrværkeri-lager i Gørding

02:26

Niels Aage og Hanne Førrisdahl med noget af det krudt, de har brugt i kampen mod fyrværkeri-lageret.

1 af 2

TV Syd kunne i sommer fortælle, at Esbjerg Kommune havde planer om at etablere et fyrværkeri-lager kun 375 meter fra et hus, der beboes af Hanne og Niels Aage Førrisdahl. Nu har kommunen standset projektet, så i dag var glæden stor i Gørding.

Foruden opbevaring af fyrværkeri skulle grunden også bruges til opbevaring og produktion af såkaldte loadede guns. Det er borerør med sprængladninger, der bruges af off-shore-industrien.

Brav kamp

Siden parret blev bekendt med ønsket om et fyrværkeri-lager, har de kæmpet en brav kamp for at få stoppet kommunens planer, og på et møde i Plan- og Miljøudvalget blev det så endeligt besluttet, at grunden ikke skal bruges til det formål.

Det er en nyhed, de har ventet spændt på i Gørding. For det har ifølge Hanne Førrisdahl været Davids kamp mod Goliat, en kamp der nu endelig er slut.

Det betaler sig

Efter måneders kamp med indsigelser, undersøgelser og underskrift-indsamling, er målet endelig nået, og ifølge udvalgsformanden kan det sagtens betale sig for borgerne at råbe op - deres meninger er nemlig ikke bare vigtige.

- De er meget vigtige, siger udvalgsformand John Snedker. Vi sender sager i høring, fordi borgerne kender lokal-området bedst. Det er afgørende, at vi lytter, og det indgår i grundlaget for vore beslutninger. Vi hører ofte om sager, hvor borgere er frustrede over kommunens afgørelser. Men i Gørding ser det nu ud til, at indsatsen har givet pote.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden