TV der bevæger dig

Nej til fyrværkeri-lager i Gørding

02:26

Niels Aage og Hanne Førrisdahl med noget af det krudt, de har brugt i kampen mod fyrværkeri-lageret.

1 af 2

TV Syd kunne i sommer fortælle, at Esbjerg Kommune havde planer om at etablere et fyrværkeri-lager kun 375 meter fra et hus, der beboes af Hanne og Niels Aage Førrisdahl. Nu har kommunen standset projektet, så i dag var glæden stor i Gørding.

Foruden opbevaring af fyrværkeri skulle grunden også bruges til opbevaring og produktion af såkaldte loadede guns. Det er borerør med sprængladninger, der bruges af off-shore-industrien.

Brav kamp

Siden parret blev bekendt med ønsket om et fyrværkeri-lager, har de kæmpet en brav kamp for at få stoppet kommunens planer, og på et møde i Plan- og Miljøudvalget blev det så endeligt besluttet, at grunden ikke skal bruges til det formål.

Det er en nyhed, de har ventet spændt på i Gørding. For det har ifølge Hanne Førrisdahl været Davids kamp mod Goliat, en kamp der nu endelig er slut.

Det betaler sig

Efter måneders kamp med indsigelser, undersøgelser og underskrift-indsamling, er målet endelig nået, og ifølge udvalgsformanden kan det sagtens betale sig for borgerne at råbe op - deres meninger er nemlig ikke bare vigtige.

- De er meget vigtige, siger udvalgsformand John Snedker. Vi sender sager i høring, fordi borgerne kender lokal-området bedst. Det er afgørende, at vi lytter, og det indgår i grundlaget for vore beslutninger. Vi hører ofte om sager, hvor borgere er frustrede over kommunens afgørelser. Men i Gørding ser det nu ud til, at indsatsen har givet pote.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden