Nesca smides ud af Danmark - nu skal minister i tale

Selvom Nesca Jensen har haft både dansk CPR-nummer og opholdstilladelse, så skal hun ud af landet. Det får nu indfødsretordfører Marlen Borst Hansen, (B), til at kræve svar fra ministeren.

Marlene Borst Hansen, indfødsretsordfører fra Radikale Venstre, vil nu have svar fra integrationsminister Inger Støjberg. Det kommer efter, at Nesca Jensen bliver smidt ud af Danmark – til trods for at hun har haft dansk CPR-nummer og opholdstilladelse.

- Jeg tror, at alle, der sidder og ser på den her sag, tænker: Hvorfor? Per er fuldstændig pæredansk, han har været gift i 20 år med den her kvinde, og så må de ikke bo i Danmark. Det virker helt absurd, siger Marlene borst Hansen, Radikale Venstre.

Familien Jensen består af far Per Jensen, mor Nesca Jensen, der oprindeligt er fra Panama, og to danske sønner. Familien har tidligere boet sammen i Danmark, så flyttede de til Spanien i en årrække for senere at flytte til Danmark igen.

Da de flyttede fra Spanien til Danmark igen gik det galt. Per Jensen flyttede først tilbage til Danmark, og da Nesca Jensen flyttede tilbage holdt hun sig ikke indenfor en tremåneders-regel, da hun fulgte efter sin mand. Det betyder, at Nesca Jensen skal forlade landet på tirsdag. 

- Det her er en familie, som ikke ligger samfundet til last. De er fuldstændig selvforsørgende. Jeg forstår ikke, hvem der siger, at der ikke kan gives dispensation, fordi de – i mine øjne - har lavet en meget meget lille overtrædelse af en regel.

Marlene Borst Hansen vil stille et § 20-spørgsmål til integrationsminister Inger Støjberg for at høre, hvad ministeren mener om sagen, og hvad hun kan gøre.

- Det er altid vores eget ansvar at sætte os ind i lovgivningen, men det kan være, at der er en lov, man ikke lige er opmærksom på. Så skal der åbnes op for dispensation, og man må kigge på den enkelte, siger Marlen Borst Hansen, (B).