Niels-Henrik overlevede kræftsvulst på 800 gram

Niels-Henrik Iversen føler sig utrolig heldig. For næsten seks år siden var han døden nær på grund af kræft. Nu er han rask.

Det var ren og skær held at Niels-Henrik Iversen fra Varde opdagede en kæmpe kræftsvulst under sit skulderblad. Under massage fortalte hans massør ham, at hans ene skulderblad stak ud. Men i første omgang tænkte Niels-Henrik Iversen ikke mere over det. Det var først da hans kone pressede på, at han tog til lægen for at få det undersøgt.

 

En scanning viste, at han havde en kæmpe kræftsvulst under skulderbladet. Og lægen havde en meget kontant besked til Niels-Henrik Iversen: "Hvis vi ikke opererer nu, så er du død om halvanden måned. Fra da af gik det stærkt. Allerede dagen efter scanningen fik Niels-Henrik Iversen fjernet den store kræftsvulst på 800 gram og skulderbladet som den voksede på.

Tilbage står Niels-Henrik Iversen og ærger sig over, at han ikke reagerede på hævelserne omkring skulderbladet noget før. Derfor støtter han op om Kræftens Bekæmpelses nye kampagne, der skal få danskerne til at gå til lægen, hvis de oplever en af de syv mest almindelige symptomer på kræft.

- Det er nyt for mig med de syv gode råd. Det havde jeg slet ikke hørt om før. Havde jeg da bare vidst den ene - at man skulle reagere, hvis der var en hævelse - så havde jeg da nok taget af sted noget før, siger Niels Henrik Iversen til TV SYD.