Niels Jørgen kom i kamp med tyve

Niels Jørgen Pedersen fra Rødekro tog natten til fredag sagen i egen hånd, da to indbrudstyve brød ind i hans hus midt om natten i Kirsebærparken.

De to tyve kom ind gennem soveværelsesvinduet, der altid står åbent om natten. Da de åbnede en dør kom der gennemtræk og en anden dør smækkede.

Det vækkede Niels Jørgen Pedersen, der straks fattede, at der måtte være noget galt.

Uden hæmninger skyndte Niels Jørgen Pedersen sig udenfor, hvor en mørk og tom Alfa Romeo holdt midt på vejen. Alt imens var de to tyve ovre ved nabohuset og i færd med at bryde ind.

Så tog Niels Jørgen Pedersen nøglerne ud af tyvenes bil så de ikke kunne komme væk. Det så de tyvene, som vendte sig om og kom faretruende løbende over mod ham.

- Der så jeg så en skruetrækker på jorden, som de også havde prøvet at stjæle fra mig. Den tog jeg op og jog i brystkassen på den ene. Men han
havde en skudsikker vest på, så skruetrækkeren gik ikke ind.

I stedet tvang tyvene nøglen ud af Niels Jørgen Pedersens hånd, ved at skære i den med en skarp genstand.

- Jeg gav slip på nøglen, hvorefter de løb ind i bilen og forsøgte at køre mig ned. De ramte mig ikke og de kørte så væk derfra med fuld fart.

De to tyve havde inden Kirsebærparken i Rødekro været forbi flere adresser på Farversmøllevej i Aabenraa, hvor de blandt andet havde stjålet den mørke Alfa Romeo. Niels Jørgen Pedersen slap fra episoden med snitsår.