Nødherberg søger frivillige inden vinterkulden melder sig

Med vinteren på vej er personalet på Blå Kors-værestedet Den Blå Oase i Aabenraa ved at klargøre byens nødherberg, hvor der er brug for nye frivillige.

På nødherberget kan mennesker, som er hjemløse eller akut mangler et sted at sove, få nattely og aftensmad. 

- Der er et større behov for et herberg for hjemløse i vinterhalvåret, derfor er vi rigtig glade for, at det igen i år er blevet muligt at åbne nødherberget. Hvis ikke vi gør det, så er der nogen, der ender med at sove på gaden i frosten, siger værestedsleder Robert Refslund-Nørgaard.

Nødherberget har plads til otte personer fordelt i tre soverum og har også køkken og stue, så de overnattende kan få en snak med hinanden og de frivillige over en kop kaffe. I modsætning til større byer som Aarhus og København plejer der ikke at mangle pladser i Aabenraa.

- Det plejer at være nok med otte pladser. Men hvis udviklingen fortsætter, bliver det ikke ved med at være nok i de kommende år, vurderer Robert Refslund-Nørgaard.

Nødherberget vil have åbent alle ugens syv nætter frem til 31. marts. Men det kræver en stor mængde frivillige at få det til at lykkes. Derfor holder Den Blå Oase informationsmøder i denne tid for nye frivillige. Der er altid mindst to på vagt ad gangen.

- Vi har brug for flere frivillige, for at vi kan få nødherberget til at køre. Det er frivilligt arbejde, men der udbetales dog et vederlag pr. vagt, fortæller Robert Refslund-Nørgaard fra Den Blå Oase. 

Nødberget i Aabenraa

  • Åbent mellem klokken 20 og 08.
  • Otte sengepladser.
  • Åbent fra 15. november 2017 til 31. marts 2018.
  • Gratis aftensmad og morgenmad.
  • Både mænd og kvinder kan overnatte.