Nødhjælp på vej til international skulpturpark

Vejle Byråd besluttede onsdag aften trods modstand fra Dansk Folkeparti at bevilge knap en million kroner til renovering af faldefærdige skulpturer og toiletter.

Livsfarlige skulpturer og faldefærdige toiletter i den internationalt anerkendte Tørskind Grusgrav får nu et gevaldigt løft.

Vejle Byråd bevilgede onsdag aften 700.000 kroner til renovering af fem af parkens ni skulpturer. Desuden blev der bevilget 210.000 kroner til restaurering af de eksisterende offentlige toiletter.

quote

Vi synes ikke, at renoveringen af skulpturerne i Tørskind Grusgrav er en kommunal opgave, og den skulle i stedet have været udlagt til en fond at varetage. Men offentlige toiletter, det er en kommunal opgave.

Folmer Kristensen, Dansk Folkeparti, Vejle Byråd

Dansk Folkeparti ønskede ikke at støtte renoveringen af skulpturerne, og byrådets tre DF-medlemmer stemte imod bevillingen på de 700.000 kroner til skulpturerne, men ja til 210.000 kroner til renoveringen af toiletterne.

Folmer Kristensen fra Dansk Folkeparti  er ikke glad for beslutningen om, at skulpturparken nu får i alt 910.000 kroner, men kunne under byrådsmødet godt se, hvor det bar hen.

- Vi synes ikke, at renoveringen af skulpturerne  i Tørskind Grusgrav er en kommunal opgave, og opgaven skulle i stedet have været udlagt til en fond at varetage. Men offentlige toiletter, det er en kommunal opgave, og derfor sagde vi ja til at bevilge 210.000 kroner til den opgave, siger Folmer Kristensen til TV SYD.

Robert Jacobsen og Jean Clareboudts landskabsskulpturer i Tørskind Grusgrav blev officielt indviet af Dronning Margrethe i 1991 og anses for at være en af de mest markante landskabsskulpturparker i verden. Parken er anlagt i den oprindelige grusgravs kratere og vejanlæg og giver udsigt til Vejle Ådal.