TV der bevæger dig

Nødråb fra kommune

Susanne Linnet, Formand, Arbejdsmarkedsudvalget i Tønder

Tønder Kommune beder nu det private erhvervsliv om hjælp med integrationen af flygtninge

- Vi må erkende, at integrationen hidtil ikke har været noget at råbe hurra for. Den har simpelthen ikke været god nok, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Susanne Linnet til TV SYD.

Kommunen udsender nu et slags nødråb til det private erhvervsliv i håb om at virksomhederne vil bidrage ved at tage en eller flere i f.eks. virksomhedspraktik og forhåbentlig på den baggrund blive så tilfredse med dem, at en ansættelse kommer på tale.

- Mange flygtninge får kontanthjælp og bidrager ikke så meget på trods af, at vi kan se at de har mange gode kompetencer. Det vil for både dem og for samfundet være en stor fordel, hvis disse kompetencer kan bruges, siger Susanne Linnet.

Flygtningene kommer fra bl.a. Syrien og Eritrea. I alt drejer det sig om 170 flygtninge - under det 3-årige integrationsprogram - der er på kontanthjælp. Heraf er 25 dog i virksomhedspraktik.

Tønder Kommune vil nu satse på få flygtningene  hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

- Alle undersøgelser viser, at en vellykket integrationsindsats sker på arbejdsmarkedet. Gennem arbejde lærer nydanskerne dansk kultur og sprog, samtidig med at de skaber faglige og sociale relationer. Det giver forhøjet livskvalitet og letter integrationen, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Susanne Linnet.

Derfor opfordrer Tønder Kommune altså nu alle lokale virksomheder, der kunne tænke sig at tilknytte en eller flere nydanskere, til at tage kontakt til Jobcenterets Virksomhedsservice.

Læs også: Nu har Bas fået job

 

 

 

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden