Nørremarken nomineret til integrationspris

For 2. gang på blot fem år er Nørremarken i Vejle nomineret til den prestigefyldte Integrationspris. Denne gang er det boligområdet Finlandsparken, der er nomineret.

Det er Integrationsministeriet der står bag prisen, og den heldige vinder kan se frem til at få prisen overrakt af Kronprinsesse Mary.

Finlandsparken er en multikulturel bebyggelse med 530 lejligheder og har i mange år været en aktiv del af de forskellige projekter og indsatser, der har haft sit liv på Nørremarken. Senest Byen i Balance, der i 2007 vandt Integrationsprisen.

Siden oktober 2007 har Finlandsparken haft sin egen helhedsplan. Her blev området opdelt i fem klynger med eget klyngeråd og en bestyrelse for hele bebyggelsen. Indsatsen er ?det hele menneske i en aktiv bebyggelse, hvor der er råderum for alle beboere, uanset hvem vi er og hvordan vi ser ud?.

I helhedsplanen har man opnået, at få engageret ca. 100 frivillige beboere, der arbejder for et fælles mål. Det kommer blandt andet til udtryk i en lang række aktiviteter i Finlandsparken og på hele Nørremarken bl.a. etablering af en bokseklub, taekwondoafdeling, fitness-lokaler og en stor kursusvirksomhed med bl.a. iværksætterkursus, NLP coach, levnedsmiddelkurser samt flere kurser i samarbejde med VUC. Ligeledes er der et stort korps af opgangsambassadør, som tager imod nye beboere. Og det er denne indsats Integrationsministeriet har vurderet er med til, gennem interessefællesskaber, at skabe en god integration.

- De mål, vi indtil nu har nået, er kun en begyndelse. Der arbejdes forsat på at udvikle Finlandsparken til et boligområde, hvor der er højt til loftet, og hvor der er plads til alle, og hvor der er muligheder for at udvikle sig og få gode fællesskabsrelationer, siger afdelingsbestyrelsesformand Knud Åge Thiemer.