Nogle af de sjoveste valgplakater hænger i Syd- og Sønderjylland

Ifølge online-mediet Format hænger nogle af de mest kreative valgplakater i Syd- og Sønderjylland. Her har fire kandidater fra tre forskellige partier nemlig valgt at optræde udklædte.

Format har udnævnt de 14 mest kreative valgplakater i Danmark, og blandt dem er der hele tre valgplakater fra Syd- og Sønderjylland, som fremhæves som nogle af de sjoveste og mest kreative i kategorien 'de udklædte'.

quote

Især set i lyset af at der er omkring 11.000 kandidater i Danmark, som kæmper om stemmerne til kommunalvalget på tirsdag, så er jeg rigtig stolt.

Jette Julius Kristiansen, byrådskandidat, Dansk Folkeparti, Aabenraa Kommune

En af dem er Dansk Folkepartis kandidat til byrådet i Aabenraa, Jette Julius Kristiansen, som på valgplakaten er afbildet som garder og fotograferet ved en grænsebom.

Jette Julius Kristiansen skriver til TV SYD, at hun er rigtig stolt af udnævnelsen i Format:

- Især set i lyset af, at der er omkring 11.000 kandidater i Danmark, som kæmper om stemmerne til kommunalvalget på tirsdag, så er jeg rigtig stolt.

Også de Radikales Holger Grumme Nielsen, der stiller op i Varde Kommune, er med på Formats liste over valgplakater, der skiller sig ud med sin plakat 'Find Holder på stemmesedlen'.

quote

Jeg tror faktisk ikke, jeg havde gjort det, hvis jeg ikke allerede havde siddet i byrådet i fire år. Folk ved nu, hvad jeg står for politisk, og derfor tør jeg nu også godt bringe lidt humor ind i valgkampen.

Holger Grumme Nielsen, byrådskandidat, Radikale, Varde Kommune

Her er den radikale byrådspolitiker klædt ud som figuren Holger fra den kendte børnebog 'Find Holger'. Holger Grumme Nielsen siger til TV SYD, at han havde flere overvejelser omkring det, før han valgte at klæde sig ud på valgplakaterne.:

- Jeg tror faktisk ikke, jeg havde gjort det, hvis jeg ikke allerede havde siddet i byrådet i fire år. Folk ved nu, hvad jeg står for politisk, og derfor tør jeg nu også godt bringe lidt humor ind i valgkampen.

Holger Grumme Nielsen fortæller, at der kun hænger få plakater med ham udklædt rundt omkring i Varde Kommune:

- Man skal lede lidt efter dem, så der hænger flest plakater med mig uden udklædning.

Aabenraa har åbenbart favnen fuld af byrådskandidater, der elsker udklædning og som har brugt det aktivt i valgkampen. 

Robin Hood-partiets valgplakat
Robin Hood-partiets valgplakat
Foto: Format

Format har nemlig også udnævnt Robin Hood-partiet som et af de mere fantasifulde partier, når det kommer til valgplakater. På plakaterne optræder to af partiets kandidater, Dennis Vestergaard og Desirée Vestergaard, på samme plakat med grønne Robin Hood-hatte på og med sloganet: 'Vi pisser ikke på de svage'.

Format:

Format er et nyt medie for unge mellem 20 - 30 år lanceret  af JP/Politikens Hus i 2017.

Format udkommer online og formidler nyheder på Snapchat og Instagram.

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her