Nordiske mesterskaber i Kolding med fem lokale svømmere

36 danske svømmere er fra fredag klar til at udfordre konkurrenter fra otte andre nationer ved NM i svømning for juniorer og seniorer i Kolding. Fem lokale juniorsvømmere er med.

Der er lagt op til skumsprøjt og virkelig hurtig svømning i Slotssøbadet, hvor de nordiske mesterskaber for juniorer og seniorer finder sted frem  til og med søndag.
Med til disse mesterskaber er ikke mindre end 36 danske svømmere. Den største gruppe udgøres af juniorgruppen, som består af 24 svømmere. 

Fem lokale juniorsvømmere er med: Ellen Nielsen, Magnus B. Høgild, Michael Terp Olesenog Mikkel Gadgaard, alle fra Esbjerg Svømmeklub og Rasmus Udbye, Horsens Svømmeklub. Alle danske svømmere har i skarp konkurrence kvalificeret sig i forbindelse med Danmarksmesterskaberne på kortbane i november måned.

Omkring 180 svømmere fra ni lande vil være parate til at give alt, hvad de har i sig, for at opnå både podiepladser og bedste tider. De ni deltagende nationer er: Sverige, Norge, Finland, Litauen, Færøerne, Island, Letland, Estland og Danmark.

- Det er svært at spå om de danske medaljechancer, men det er klart, at alle svømmerne vil forsøge at svømme sig til placeringer på præmieskamlen på hjemmebanen i Kolding, og jeg vil da også vurdere, at der er gode chancer i flere løb, siger Thomas Stub, Dansk Svømmeunions talentansvarlige.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.