Nordsøolie giver nye job i Fredericia

DONG Energy har netop indgået kontrakt i Holland med CB&I om udbygning af olieterminalen i Fredericia. CB&I har speciale i anlægsprojekter, og kontrakten har en værdi af omkring en milliard kroner.

Ifølge planen skal terminalen være færdig-udbygget i midten af 2015. Den samlede investering er på to milliarder kroner.

Udbygning af olieterminalen i Fredericia er afgørende for, at terminalen kan modtage og behandle produktion af olie fra det kommende Hejre-felt i Nordsøen i slutningen af 2015. DONG Energy er operatør af Hejre-feltet.

DONG Energy anslår, at udbygningen af olieterminalen vil skabe mellem 150 og 200 arbejdspladser under byggeriet og omkring 20 permanente arbejdspladser i Fredericia. Det bliver primært smede og elektrikere.

Udbygningen af selve Hejre-feltet skaber omkring 500 nye, permanente arbejdspladser og vækst generelt for følgeindustrien.

Den samlede investering i udbygning af Hejre-feltet er på 12,1 milliarder kroner, oplyser selskabet. DONG Energy er operatør af feltet og står med 60 procent ejerandel for 7,3 milliarder kroner af investeringen. Bayerngas ejer de resterende 40 procent af feltet.

Udover investeringen i selve Hejre-feltet investerer DONG Energy yderligere to milliarder kroner i udvidelse af olieterminalen. Kontrakten med CB&I er del af denne investering.

- Terminalen er er et vigtigt led i vores Nordsø-investering, der betyder arbejdspladser og vækst i industrien. Derfor er denne kontrakt meget vigtig for både os og leverandørkæden. Nu kan vi for alvor sætte skub i anlægsarbejdet, siger Lars Bach, direktør og ansvarlig for driften af olieterminalen.

DONG Energy ejer olieterminalen i Fredericia.

Terminalen modtager og behandler stabil råolie fra Nordsøen.