Norsk tophold venter: Sådan er Sønderjyskes Europa-modstander

Der venter Sønderjyske en svær opgave, når de torsdag aften skal spille europæisk fodbold for første gang.

Strømsgodset venter Sønderjyske i aften, når dommeren for første gang fløjter op til europæisk fodbold på Sydbank Park i Haderslev.

Strømsgodset fra Drammen omkring en times kørsel vest for Oslo har igennem flere år været en del af toppen i den norske Tippeligaen. I 2013 tog de guldet, mens de i sidste sæson vandt sølv. Lige pt. er de placeret på Tippeligaens tredjeplads, hvor halvdelen af kampene er spillet – de har syv point op til førstepladsen, som Rosenborg sidder på.

Det betyder også, at de norske gæster modsat Sønderjyske har stået i de her europæiske kvalifikationskampe før. Over de seneste tre sæsoner har klubben spillet 12 kampe i Europa – dog uden at have kvalificeret sig til gruppespillet i hverken Champions League eller Europa League.

Strømsgodset er et udpræget hjemmehold. Marienlyst Stadion er lidt af et fort, og de fleste hold har det svært på kunstgræstæppet i Drammen.  I de første otte hjemmekampe i denne sæson har Strømsgodset vundet 22 point – syv sejre og en uafgjort – mens de på udebane blot har hentet syv point i syv kampe. 

Derudover kan det tilføjes, at den nuværende Lyngby-træner David Nielsen tidligere har været cheftræner i klubben. Han trænede dengang stortalentet Martin Ødegaard, der blev solgt til Real Madrid. Den nu 17-årige knægt imponerede alle i sine 23 optrædener for klubben, hvor han scorede fem mål. 

Du skal ved aftenens kamp holde øje med: 

  • Angriber Marcus Pedersen: Den 26-årige angriber spillede i 2012/2013-sæsonen i danske OB. Han er holdets topscorer og i denne sæson har han scoret fem gange. Han er inde omkring det norske landshold, og han var også udtaget sidste gang, landsholdet var samlet. Han er noteret for 9 A-landskampe og ét landsholdsmål.
  • Højre back Lars Christopher Vilsvik: Den 27-årige spiller er født i Berlin, men han har norsk statsborgerskab. Han kom til Strømsgodset tilbage i 2010, og han er dermed en rigtig klubmand – og han bærer derfor også anførerbindet. Lars Christopher Vilsvik spiller fuldtid hver gang – og selvom han er forsvarsspiller, så har han allerede nettet tre gange i denne sæson og leveret fire assists.
  • Forsvarsspiller Gustav Valsvik: Sidste profil skal også findes i forsvaret. Den 23-årige midterforsvarer er også fast mand på holdkortet. Spilleren er hele 195 cm høj, men er på trods af det en dygtig pasningsspiller. Han har spillet på diverse norske ungdomslandshold, og han er et klart talent med ét mål på CV’et i denne sæson.