Nu bliver dit affald penge værd

Horsens får 1. april en drive in-genbrugsstation i. Her kan både private og erhvervsdrivende veksle genbrugeligt affald til kolde kontanter, når Stena Recycling åbner på Kometvej i Horsens.

En defekt cykel, gamle blandingsbatterier eller sågar et ødelagt drivhus. Det hele bliver nu penge værd efter åbningen af en såkaldt drive in-genbrugsplads på Kometvej i Horsens med kontant afregning for aflevering af alle former for gammelt jern og metal.

Bag konceptet står genvindingsvirksomheden Stena Recycling, der opfordrer både private og erhvervsdrivende til at aflevere deres genbrugelige affald. Ganske enkelt fordi der er noget at hente for både miljøet og pengepungen.

- Affald er ikke bare affald. Ofte er der tale om værdifulde ressourcer, som kan genanvendes. Det er der nogle åbenlyse miljøgevinster forbundet med, og når vi oven i købet betaler penge for alle former for gammelt jern og metal, er der i virkeligheden ingen grund til at lade være. Alle parter vinder, når det handler om genvinding, fastslår Ulf Kruse, der er filialleder hos Stena Recycling i Horsens.

Stena Recycling forventer, at genbrugspladsen i høj grad vil være interessant for en række erhvervsdrivende som eksempelvis elektrikere og VVS-folk. Dette skyldes, at der er penge at hente for eksempelvis elkabler, kobberrør eller sågar en håndvask i rustfrit stål, ligesom det endda er muligt at få penge for øl- og sodavandsdåser uden pant.

Foruden det naturlige samarbejde med håndværkere og andre erhvervsdrivende er håbet at øge bevidstheden omkring genvinding hos privatpersoner i Horsens og omegn, således at disse også afleverer deres genbrugelige affald på pladsen.

Aflevering af materialer foregår i en hal, hvor produkterne bliver indvejet og afregnet til højeste dagspris. En lignende genbrugsplads blev i efteråret 2014 åbnet i Tilst ved Aarhus.