TV der bevæger dig

Sviptur på fem timer: Den første stork fløj afsted

00:10

Se storken flyver fra reden her i videoen. Kort før klokken 7.00 lettede den ene af storkeungerne. Det vil formentlig snart inspirere dens søskende.

Kort før klokken 7.00 lettede den ene af storkeungerne. Det vil formentlig snart inspirere dens søskende. Foto: TV SYD/ Storkene.dk

1 af 2

Efter flere ugers træning er den ene storkeunge fløjet sig en tur. Den var væk i næsten fem timer inden den vendte tilbage.

Den ene af storkeungerne i Smedager har forladt reden. Kort før klokken 7.00 tog ungen mod til sig og fløj sig en tur.

Først kl. 11:50 - efter næsten fem timer - satte den atter de lange ben i reden i Smedager, der bliver overvåget døgnet rundt af et videokamera.

Det er den første af ungerne, som er kommet på vingerne. Ungen har basket flittigt med vingerne i de seneste par uger, hvor den har svævet en halv meter oppe i luften. 

Derfor var det ventet, at den ville begynde at flyve i dag. Dens to søskende er endnu ikke kommet i gang med flyvetræningen. 

Følg med i livet i storkereden ved at klikke her.

Der er normalt en slags hierarki, så den stærkeste unge prøver vingerne af først, siger storkeeksperten Mogens Lange fra Storkene.dk. Han forventer, at den flyvende unge vender tilbage til reden efter sin første flyvetur. 

00:10

Se storken flyve fra reden her i videoen.

Luk video
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu