Nu er første del af Naturuniversitetet klar

Den første del af Naturuniversitetet ved Holme Å bliver indviet tirsdag.

Et universitet i Starup-Tofterup? Ja, den er faktisk god nok.

En shelterbygning med grill, langbord, informationstavler og med plads til omkring 20 personer står nu klar. Det er første del af det nye Naturuniversitet i Starup-Tofterup. Naturuniversitetet ligger i tilknytning til Kyst til Kyst Stien og består derudover af en stor overnatningsplads med mulighed for at sætte telt op.

Det er planen, at en eksisterende murstensbygning skal indrettes med adgang til udekøkken, opbevaringsrum og toiletfaciliteter. På den måde skal stedet fremover huse formidlingen af natur- og kulturoplevelser i Holme Å-dalen og området omkring Starup-Tofterup. Deraf det fornemme navn.

quote

Vi er ret stolte af, at vi har fået gennemført projektet, og at vi er nået så langt.

Mikkel Hansen Ottosen, en del af arbejdsgruppen bag "Projekt Grøn Eng langs med Holme å".

- Vi er ret stolte af, at vi har fået gennemført projektet, og at vi er nået så langt. Vi er samtidig stolte af, at vi har fået skabt et samarbejde mellem så mange parter. Det ser vi som en af de store årsager til, at vi har fået støttemidler, siger Mikkel Hansen Ottosen, der er en del af arbejdsgruppen "Projekt Grøn Eng langs med Holme å", der står bag Naturuniversitetet.

Arbejdsgruppen samarbejder desuden med blandt andre Starup Sogns Borgerforening, Lokalrådet, 26 lodsejere, den lokale skole og Naturcentret i Varde Kommune. Projektet har modtaget økonomisk støtte fra EU, Den Grønne Partnerskabspulje, Nordea Fonden, Agerbæk-Starup skole og Varde Kommune. Der mangler dog fortsat omkring 60.000 kroner til ombygningen af servicebygningen.

Ud over selve bygningerne består "Projekt Grøn Eng langs med Holme å” også af et projekt om indhegning og afgræsning af 50 hektar engarealer. Det skal være medvirkende til at genskabe de åbne enge i området.