TV der bevæger dig

Daniel skal vandre 4.265 kilometer: Følg hans rejse her

Daniel Thomsen har taget de første mange tusinde skridt. Foto: Daniel Thomsen

Daniel er klar til det første skridt på den 4.265 kilometer lange tur gennem Nordamerika. Foto: Daniel Thomsen

1 af 2

Daniel Thomsen skal vandre alene fra Mexico til Canada langs den amerikanske vestkyst for at finde indre ro. Ruten hedder Pacific Crest Trail og er på 4.265 kilometer og 400.000 højdemeter. Kom helt tæt på den 29-årlige eventyrer her.

12. april: Højt humør efter første uge på Pacific Crest Trail

Godt en uge er gået siden Daniel Thomsen tog de første skridt ud på ruten. Starten var en anelse op ad bakke, da han siden ankomsten til USA havde haft et par dage med jetlag, men den værste rust er nu banket af.

- Det er helt fantastisk at gå i de her omgivelser, jeg er så privilegeret, siger Daniel Thomsen.

De første mange kilometer går gennem ørkenen i det sydlige Californien. Men Daniel har ikke vandret igennem, hvad der ligner en normal ørken.

- Indtil nu har jeg mest gået igennem grøn ørken. Det lyder mærkeligt, men vinteren har været så våd i år, at det er i super bloom. Lige nu er det helt grønt, men normalt ville det være gyldenbrunt allerede nu, siger han.

01:04 Luk video

 

4. april: Efter jetlag venter det første skridt i Campo 

Tidligt torsdag morgen er Daniel Thomsen ved at gøre sig klar til at tage det første af mange skridt på den 4.265 kilometer lange tur gennem Nordamerika.

De første tre dage har Daniel boet på et hostel i San Diego i Californien, hvor tiden er gået med at få kroppen i gang igen efter flyveturen over Atlanten og jetlagget, der følger med.

- Jeg har haft tre rigtig dårlige dage rent kropsmæssigt, så det har været godt med en akklimatiseringsperiode til at komme på plads, siger Daniel Thomsen.

Næste skridt er en bustur på 150 kilometer fra San Diego til Campo, hvor vandrestøvlerne skal på, og turen går nordpå de næste fem måneder.

- Nu skal jeg bare i gang, siger han.

01:16 Luk video

 

1. april: Afgang fra Danmark

Daniel Thomsen har pakket sin lejlighed ned i flyttekasser, han har haft sidste dag som premierløjtnant, og han har trænet tusindvis af kilometer i det Syd- og Sønderjyske. Han er med andre ord så klar, som han kan blive.

- Selvom jeg har trænet i snart seks måneder, så kan jeg godt mærke, at det virkelig snart er tæt på. Sommerfuglene er helt oppe at ringe, og min søvn har mildest talt været ringe de seneste par nætter, siger Daniel Thomsen, mens han står i den tomme lejlighed, der kun er møbleret med fyldte flyttekasser.

00:09 Luk video

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu