TV der bevæger dig

Nu er nikotin lovligt i e-cigaretter

Nu er det lovligt at få nikotin i sin e-cigaret Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Godt nyt til dig, der mangler nikotinen i de elektriske cigaretter. En ny lov er nemlig trådt i kraft tirsdag.

- Det er noget, rigtig mange efterspørger.

Søren Birn er administrerende direktør på virksomheden Okono A/S i Vejle. Her produceres der væsker til e-cigaretter. Og netop i dag er en ekstra god dag for virksomheden, der går en lys tid i møde.

 Virksomheden har det seneste år solgt væsker til e-cigaretter men uden nikotin, da det har været ulovligt. Men fra i dag er nye EU-regler trådt i kraft, så nikotinen i stedet er blevet lovligt.

- Vi kan nu sælge produkter, som rygerne reelt efterspørger, for rygerne vil jo gerne have deres nikotin, og nu kan det så lade sig gøre på en sikker og dokumenteret måde, siger Søren Birn til TV SYD.  

Men det er ikke kun til glæde for rygerne.

- Det, at markedet nu bliver lovligt betyder, at en stor del af de 800.000-900.000 rygere, der stadig er i Danmark nu på lovlig vis kan købe et alternativt til cigaretten. Det skulle gerne få salget til at mangedobles, og det tror vi også på, at det vil, siger direktøren.

- Sundhedsstyrelsen fraråder stadig at dampe, ligesom de fraråder at ryge almindelige cigaretter, men ud for et forbrugersynspunkt er det en bedre situation, de nu står i, fordi det ikke længere er et sort marked uden myndighedskontrol, fortæller kommunikationschef hos Sikkerhedsstyrelsen Mette Cramon.

Styrelsens opgave er at holde kontrol med producenter og produkter.

Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om de nye regler.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden