TV der bevæger dig

Nu fældes træer for at gøre plads til Landgangen

00:29

Mindre træer bliver tirsdag fældet i Byparken i Esbjerg for at gøre plads til etablering af Landgangen.

Lyden af motorsave kommer til at præge Byparken i Esbjerg tirsdag. Årsagen er, at der skal være plads til Landgangen – et vinderprojekt, som skal binde byen og havnen i Esbjerg sammen.

Formet som en trægren af cortenstål strækker Landgangen sig fra byen hen over Kleven og helt ned til havnen i byen. Dele af Byparken brede sig op over skråningen, som udgør Esbjergs Kleve, og det er altså derfor, at kommunen er nødt til at fælde nogen af parkens træer.

Byparken blev anlagt i 1884, og der er derfor mange store træer i parken. Esbjerg Kommune har dog sikret sig, at der ikke fældes nogle af de bevaringsværdige træer i området.

- Vi er gået igennem hele parken for at markere de træer, som kategoriseres som bevaringsværdige. De skal selvfølgelig så vidt muligt blive stående. Vi vil gå så skånsomt til værks, som vi kan, siger kommunen Vej & Parkchef, Mads Astrup.

Landgangen forventes at stå færdig i starten af 2017 sammen med den anden del af vinderprojektet: En havnepromenade. Vinderprojektet kommer samlet til at koste 24 millioner kroner.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden