Nu gemmer de designer-møblerne væk

Ni gange i løbet af ni år har Ølufvad Kro ved Esbjerg  haft besøg af indbrudstyve - i nat var den gal igen. Nu tager værtsparret til genmæle.

Karen og Tage Poulsen blev vækket ved et-tiden i nat, da de hørte et højt brag, Det viste sig at stamme fra en sten, der var blevet kastet ind gennem ruden til soveværelset.- Gerningsmændene ville sikkert tjekke, om vi var hjemme, mener de, stadig rystede oven på nattens hændelser.

Løseligt anslåede er indbrudstyve efterhånden sluppet afsted med
26 Arne Jacobsen-stole af mærkerne Myren og 7'eren plus PH-lamper til en samlet værdi på 75.000 kroner.
- Vi føler os frustrerede og magtesløse. For hvis der ikke var kunder derude til at købe alle tyvekosterne, så var der jo heller ingen indbrud.

Højere straffe for hæleri

- Politikerne taler om at indføre indføre højere straffe for hæleri. Vi håber virkelig, at det bliver til noget. For hvis der ikke er kunder, der vil købe hælervarer, så er der vel heller ikke indbrudstyve, der vil begå indbrud, mener Karen og Tage Poulsen.
 
Sidste år var der 50 procent flere indbrud end blot tre år tidligere, i 2006.

Et andet af politikernes forslag, der skal begrænse omfanget af indbrud, går ud på at oprette en data-base, der registrerer stjålne designer-møbler, så almindelige borgere kan tjekke, om den tilbudte designerstol er en hæler-vare.

Piller alt ned

Men det har værtsparret fra Ølufvad Kro ikke tid til at vente på.

De to reagerer nu på nattens indbrud ved at fjerne de sidste interessante lamper og møbler - både i kroen og i privaten.
 
- Vi gemmer de ting væk, som vi ved, at tyvene går efter. For eksempel denne PH-kogle her. Men det er simpelthen så ærgerligt.

. Vi føler, at vi på den måde lader kriminelle styre indretningen af både vores hjem og af kroen, men der er ikke nogen anden udvej, hvis vi vil forsøge at undgå de natlige besøg.