Nu har Bas fået job

En af de syriske flygtninge i Tønder Kommune er uddannet maler, men har fået arbejde i snedker- og tømrerfirma i Bredebro

Bashar Bashar hedder han. Men i firmaet Hjalmar Hansen ApS i Bredebro hedder han ikke andet end "Bas". Han arbejder i værkstedet med snart sagt alt. Sproget - det danske vel at mærke for han taler glimrende engelsk - kniber det selvfølgelig stadig med efter bare 3-4 måneder i landet.

- Så vi kan ikke rigtig sende ham ud alene til vores kunder, hvis han ikke forstår, hvad han skal lave, siger ejeren af snedker-og  tømrerfirmaet, Ole Andersen,  til TV SYD.

Han er glad for "Bas" og har mange rosende ord. For eksempel får han prædikaterne flittig, hurtigopfattende og nem at omgås. Nu har han netop modtaget sin første rigtige løn. For Ole Andersen har ansat ham - med løntilskud.

- Om jeg vil beholde ham? Ja, men jeg håber faktisk for ham selv, at han får et job, hvor han bedre kan bruge sin kompetencer som maler, siger Ole Andersen.

Han har det fint med at være en af de virksomheder, som vil bidrage med at hjælpe flygtningene til at blive integreret. Men rent praktisk er der nogle udfordringer med, hvor stort - eller lille- firmaet er. Altså det der modtager en flygtning i f.eks. virksomhedspraktik. Tømrer- og snedkerfirmaet har 13 ansatte.

- Vi har en mand, der hele tiden hjælper Bas. Dels med at fortælle, hvad han skal lave, dels med det danske sprog. Det gør vi blandt andet ved at fortælle ham, hvad alle de ting vi har  på værkstedet hedder på dansk, fortæller Ole Andersen.

Bashar Bashar er 32 år.

Læs også: Nødråb fra kommune