TV der bevæger dig

Nu holder tyskerne informationsmøde om atomaffald ved grænsen

Der er her lidt udenfor Harrislee, at en del af affaldet muligvis skal deponeres. Foto: Ole Møller

Borgerne i Aabenraa Kommune får nu mulighed for at høre nærmere om tyskernes planer, der kan betyde, at atomaffald bliver deponeret tæt ved grænsen.

Planerne om at deponere affald fra fire tyske atomkraftanlæg i Harrislee har skabt utryghed hos borgere på begge sider af grænsen og derfor kommer der nu et informationsmøde arrangeret af delstatsregeringen i Kiel.

- Man skal dog være forberedt på, at mødet foregår på tysk. Men jeg vil opfordre alle med interesse i sagen til at tage med til mødet og høre om planerne. Jeg ønsker at skabe så meget tryghed som muligt for borgerne i Aabenraa Kommune, så ethvert tiltag, der kan medvirke til det, hilser jeg velkomment, pointerer Aabenraas borgmester Thomas Andresen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren er personligt blevet gjort opmærksom på informationsmødet af ministeren for det omtalte ministerium Dr. Habeck. Det er sket, efter at Thomas Andresen tidligere på måneden skrev til ministeren for at få oplysninger om deponeringsplanerne.

Thomas Andresen har flere gange givet udtryk for, at han ikke mener ,at det er en god idé at placere den type affald så tæt ved grænsen.

Mødet handler om deponi af materiale i forbindelse med nedbrydningen af fire atomkraftanlæg i Slesvig-Holsten. Det drejer sig om atomkraftværkerne i Brokdorf, Brunsbüttel og Krümmel og forskningsreaktoren i Geesthackt.

Der er ifølge det tyske ministerium tale om materiale med meget lav radioaktivitet.

Der er planer om, at affaldet skal deponeres i et eller flere af syv forskellige deponier i Slesvig-Holsten, blandt dem et deponi netop i Harrislee, hvor informationsmødet holdes.

Det finder sted tirsdag 28. juni kl. 18.30 i Sportshalle I, Holmberg, Harrislee.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden