Velgørenhed: Nu ka' Berthelsen også fejre jul

Røde Kors skaffer julehjælp til trængende familier. I dag hentede Nuka Berthelsen julehjælp til sin familie - noget han er meget tanknemmelig for.

Lørdag gjorde Røde Kors sit til, at familier i Sønderborg kan få en glædelig jul. Røde Kors uddelte 85 julepakker med traditionel julemad, frugt, velfyldte godteposer og gaver til børnene.

Blandt de glade modtagere er Nuka Berthelsen og hans familie, som i år er flyttet til Ulkebøl ved Sønderborg. Den grønlandske familie tæller syv børn, og der er ikke ret meget at rutte med. 

quote

Vi er meget taknemmelige.

Nuka Berthelsen, Sønderborg

- Det er vores første jul i Danmark, langt væk fra den øvrige familie, så det er noget specielt. Vi ville ikke have råd til at fejre jul uden hjælp fra Røde Kors. Så ville vi ikke kunne give gaver til børnene, så vi er meget taknemmelige, siger Nuka Berthelsen. 

Hårdt arbejde

De velgørende pakker er ikke dumpet ned fra himmelen eller fra julemandens kane. Røde Kors har arbejdet hårdt for at yde julehjælp for 14. år i træk.

- Men der er stor villighed til at støtte vores uddeling. Folk synes, vi gør et vigtigt stykke arbejde, siger Ellen Iversen, som er frivillig i Røde Kors. 

Tunge kasser

Ellen Iversen fortæller, at modtagerne er glade og overraskede over, at de får tunge kasser med julehjælp. 

- Pakkerne giver mulighed for, at man kan lave en god dansk julemiddag. Samtidig har vi sørget for, at man kan få kylling i stedet for flæskesteg, hvis man foretrækker det, siger Ellen Iversen.

Stort behov 

Røde Kors uddeler også julehjælp mange andre steder i landet. Enten i form af julekurve eller kasser - eller i de fleste tilfælde et gavekort på 800 kroner til et lokalt supermarked.

Ifølge Røde Kors kan cirka 11.000 familier ikke klare sig gennem julen uden hjælp.