TV der bevæger dig

Nu kan du prøve at sidde i pilotsædet på et F-35 kampfly

Onsdag og torsdag kan interesserede få lov at prøve at sidde i pilotsædet på et F-35 kampfly, når Lockheed Martin sender deres flysimulator forbi Haderslev. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Onsdag og torsdag kan interesserede få lov at prøve at sidde i pilotsædet på F-35 kampfly, når Lockheed Martin sender deres flysimulator forbi Haderslev.

Flyvevåbnets Officersskole har tidligere i år haft besøg af Lockheed Martins F-35-flysimulator i forbindelse med et rekrutteringsarrangement. Og nu har forsvarsorganisationen Folk og Sikkerhed i Sønderjylland sammen med en række samarbejdspartnere fået arrangeret, at flysimulatoren kommer forbi Haderslev i dag og i morgen. 

Læs også Frederik vil op i skyerne

Vi er både glade og stolte over, at de nye F-35-fly får hjemsted i Skrydstrup og skaber nye højteknologiske arbejdspladser.

Erling Lundsgaard, formand for Folk og Sikkerhed i Sønderjylland

Lockheed Martin, der skal levere Danmarks nye kampfly af typen F-35, stiller flysimulatoren til rådighed i to dage, og det er Flyvevåbnets Officersskole, der står for at afvikle prøveflyvningerne, der foregår i det tidligere Kreditbanken i Nørregade 15 i Haderslev.

Begivenheden er et led i Forsvarets rekruttering af nye jagerpiloter, og tilbuddet er derfor forbeholdt 15-30-årige, men bliver der ledige pladser, vil de kunne fordeles til andre interesserede.

Læs også Nyt borgermøde om støjende kampfly

- Vi er både glade og stolte over, at de nye F-35-fly får hjemsted i Skrydstrup og skaber nye højteknologiske arbejdspladser. Derfor er dejligt, at det er lykkedes at få  F-35-flysimulatoren til Haderslev, siger Erling Lundsgaard fra Sønderborg, der er formand for Folk og Sikkerhed i Sønderjylland, til TV SYD.

For at prøve F-35-flysimulatoren skal man være dansk statsborger og være tilmeldt, men alle kan komme forbi og kigge.

Mens simulatoren de næste to dage er i Haderslev, vil det også være muligt at møde Fighter Wing Skrydstrup, Flyvevåbnets Officersskole, Flyverhjemmeværnet og Folk og Sikkerhed begge dage fra klokken 10-20.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden