Nu kan du søge stillingen som generalkonsul i Flensborg

Nu er stillingen som ny generalkonsul i Flensborg officielt slået op. Det er den post, som tidligere kulturminister Bertel Haarder (V) afslog at tage imod ved dannelsen af VLAK-regeringen.

Udenrigsministeriet søger i opslaget en engageret og resultatorienteret generalkonsul til at repræsentere Danmark og til at lede det danske generalkonsulat i Flensborg. Generalkonsulens primære opgave knytter sig til dialog og interessevaretagelse i forhold til det danske mindretal syd for grænsen samt til lokale og danske myndigheder. 

Til september stopper den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen, efter 19 år på posten. 

I november sidste år meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, (V), via pressen, at Bertel Haarder, (V), skulle afløse Becker Christensen i Flensborg.

Det danske mindretal protesterede dog kraftigt imod at pludseligt at skulle sige farvel til afholdte Becker-Christensen, blot fordi en ministerkabale skulle gå op på Christiansborg, og det endte med, at Bertel Haarder takkede nej tak til jobbet.

Da det stod klart, at Becker-Christensen ikke bare kunne fortsætte, begyndte spekulationerne om hvem så? Tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen, (V), blev nævnt som stærkt et bud - men hun meddelte i marts, at hun ikke er kandidat.

I opslaget til stillingen som generalkonsul i Flensborg beskrives virkeområdet som bredt spændende. Fra kultur og skoleforhold til understøttelse af samarbejde i regionen og på tværs af grænsen. Generalkonsulen skal understøtte de danske mindretals aktiviteter og vilkår, herunder via synlighed og aktiv deltagelse i det offentlige rum.

Stillingen indebærer også, at den udvalgte bliver daglig leder af generalkonsulatets p.t. tre medarbejdere og ansvarlig for den daglige drift og borgerserviceopgaver.

Der er ansøgningsfrist grundlovsdag, mandag den 5. juni.

Stillingsopslaget om kvalifikationer og særlige kompetencer:

  • Kendskab til og interesse for det danske mindretal syd for grænsen, til regionen og til generelle spørgsmål med relevans for grænselandet.
  • Kendskab til danske, lokale, regionale og tyske politiske forhold samt gerne eksisterende relevant netværk.
  • Erfaring med politisk interessevaretagelse, gerne fra centrale hverv i dansk politik.
  • Evne til at udbygge og anvende netværk.
  • Gode erfaringsbaserede evner til aktiv kommunikation og mediehåndtering.
  • Sproglige kompetencer skriftligt såvel som mundtlig på dansk, tysk og engelsk.
  • Udtalt tværkulturel forståelse og stærke sociale kompetencer.