TV der bevæger dig

Nu kan man google Fighter

02:42

Foto: Ina Clausen, TV SYD

Foto: Anika Nelausen Fyhring

Foto: Steffen Fyhring

Fighter Foto: Steffen Petersen

Fighter Foto: Steffen Petersen

Fighter Foto: Steffen Petersen

Fighter. Foto: Steffen Petersen

Fighter. Foto: Steffen Petersen

Fighter Foto: Steffen Petersen

1 af 10

Gravhunden Fighter - og hans menneskefamilie - blev verdensberømte i Danmark, da Fighter blev reddet op af en rævegrav efter fire døgn under jorden.

Videoen af gravhunden Fighter, der mod alle odds bliver reddet levende ud af en rævegrav, gik Danmark rundt. På et enkelt døgn blev Fighter - og hans menneskefamilie - danmarkskendte.

Gravhunden Fighter stak af fra sine ejere under en skovtur, da de ville bytte hundens line ud. Fighter fulgte blot sit gravhundeindstinkt, og det ledte ham lige ned i en rævegrav.

Men Fighter kunne ikke selv komme ud igen. Og i de næste fire døgn kæmpede Fighters ejere, Annika og Steffen Fyhring for at grave deres firbenede familiemedlem ud. TV SYDs reporter var med, da det mirakuløst lykkedes at finde og redde den udmattede hund op af et flere meter dybt hul.

02:35

Allerede dagen efter logrede Fighter med halen.

Luk video

Videoen af den usandsynlige redning blev på få dage set af flere hundrede tusind mennesker. Ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

- Nu kan man google Fighter, og så kommer der artikler op helt fra England og Norge, siger Fighters ejer, Annika Nelausen Fyhring til TV SYD.

Familien Fyhring består af Steffen og Annika Fyring, deres to døtre på 2 og 4 år, og familiens to hunde. Efter Fighters dramatiske redning blev familien kontaktet af adskillige medier og privatpersoner, der ville høre, hvordan Fighter havde det.

- Der var rigtig meget postyr i den første uge, fortæller Annika Nelausen Fyhring til TV SYD. Hun og familien oplever stadig at blive genkendt, når de færdes i lokalområdet.

- Det er jo mest her i Varde, men der er stadig folk, der stopper os for at høre, om det ikke er os med Fighter, og om han har det godt, siger Annika Nelausen Fyhring.

Og det har han, fortæller hun. Han var dehydreret efter sit ufrivillige ophold under jorden, men familiens yngste datter på bare to år var mere mærket af oplevelsen.

- Nogen gange spørger hun stadig, om Fighter er død, fortæller Annika Nelausen og fortsætter:

- Det er jo svært for dem, når de er så små, at forstå, hvad der skete, siger hun.  

Heldigvis har alle familiens medlemmer det godt i dag.

- Alt er helt tilbage til normalt igen, siger Annika Nelausen Fyhring til TV SYD.

Og videoen med Fighter er blevet TV SYDs mest sete video på Facebook i 2015. Næsten en halv million mennesker var inde og se videoen med gravhunden, der i alt nåede over en million mennesker og fik mange tusinde reaktioner i form af kommentarer og delinger.

Du kan gense opslaget her:

Hjemmerøvere, forsvundet gravhund og en penis i strik – godt nytår!

TV SYD sætter frem til nytår fokus på de historier, som seerne har synes bedst om, kommenteret mest og delt oftest på de sociale medier.

Hver dag indtil nytår kan du gense seersucceserne og høre, hvordan hovedpersonerne har det, efter begivenhederne er kommet på afstand. Den 31. december slutter nytårskavalkaden med den historie, som i 2015 var TV SYDs største virale succes.
  • 26. december: To brødre på 85 år og 81 år jager bevæbnede røvere på flugt.
  • 27. december: Flov borgmester siger du til dronningen i akvarel-koks.
  • 28. december: Frivillige kaster vand til flygtninge på motorvejen.
  • 29. december: Rebecca Drewes strikker en penis til hverdagsbrug.
  • 30. december: Flygtningen Bilal Alali genser sin familie efter flere måneders adskillelse.
  • 31. december: Gravhunden Fighter blev hevet op af rævegrav efter 4 døgn.
Du kan se alle TV SYDs seks største historier på Facebook i vores nytårstema her på siden.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden