Nu kommer der flere fisk til fiskerne

Ny handlingsplan til 40 millioner kroner skal styrke fiskebestandene i vandløbene og langs de danske kyster.

Udsætning af fisk, restaurering af vandløb og undersøgelser af vandløbsrestaureringers betydning for ørredbestanden.

Det er nogle af elementerne i Miljø- og fødevareministeriets nye Handlingsplan for Fiskepleje for 2016, der skal forbedre fiskebestandene og dermed lyst- og fritidsfiskernes muligheder for at få en fisk på krogen eller i rusen. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

- Med godt 40 millioner kroner gør vi en solid indsats for fiskebestandene og vandmiljøet. Vi giver dermed også gode vilkår for lyst- og fritidsfiskeriet, der er en hobby for rigtig mange danskere, og som hvert år tiltrækker tusindvis af turister. Samtidig sikrer vi vigtig viden om, hvordan vi på sigt kan få flere fisk i vandløbene, uden at det er nødvendigt at supplere med at sætte fisk ud, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Pengene til fiskeplejen kommer fra indtægterne fra lyst- og fritidsfiskertegn. Dermed bidrager lyst- og fritidsfiskerne til fiskeplejen, og meget af det store arbejde med at udlægge gydegrus og skjulesten udføres af frivillige fra landets lyst- og fritidsfiskerforeninger.

Den nye handlingsplan adskiller sig dog ikke væsentligt fra planen for 2015. Her blev der også afsat godt 40 millioner kroner til at forbedre fiskebestanden.