TV der bevæger dig

Nu kommer der flere fisk til fiskerne

Der er udsigt til flere fisk i de danske farvande. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ny handlingsplan til 40 millioner kroner skal styrke fiskebestandene i vandløbene og langs de danske kyster.

Udsætning af fisk, restaurering af vandløb og undersøgelser af vandløbsrestaureringers betydning for ørredbestanden.

Det er nogle af elementerne i Miljø- og fødevareministeriets nye Handlingsplan for Fiskepleje for 2016, der skal forbedre fiskebestandene og dermed lyst- og fritidsfiskernes muligheder for at få en fisk på krogen eller i rusen. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

- Med godt 40 millioner kroner gør vi en solid indsats for fiskebestandene og vandmiljøet. Vi giver dermed også gode vilkår for lyst- og fritidsfiskeriet, der er en hobby for rigtig mange danskere, og som hvert år tiltrækker tusindvis af turister. Samtidig sikrer vi vigtig viden om, hvordan vi på sigt kan få flere fisk i vandløbene, uden at det er nødvendigt at supplere med at sætte fisk ud, siger Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Pengene til fiskeplejen kommer fra indtægterne fra lyst- og fritidsfiskertegn. Dermed bidrager lyst- og fritidsfiskerne til fiskeplejen, og meget af det store arbejde med at udlægge gydegrus og skjulesten udføres af frivillige fra landets lyst- og fritidsfiskerforeninger.

Den nye handlingsplan adskiller sig dog ikke væsentligt fra planen for 2015. Her blev der også afsat godt 40 millioner kroner til at forbedre fiskebestanden.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden