Nu må jægere aflive olieindsmurte fugle

Flere fugle på Endelave og langs kysten ved Juelsminde er fundet smurt ind i olie. Nu giver Naturstyrelsen jægere tilladelse til at aflive dem.

Fugle, der har været så uheldige at blive smurt ind i olien fra det grundstødte portugisiske skib Victoria, må nu aflives.

Naturstyrelsen giver et frivilligt jægerkorps tilladelse til at aflive de indsmurte fugle. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Efter udslippet er flere fugle blevet smurt ind i olie, og aflivning er den bedste løsning, fortæller vildtkonsulent Lars Bruun Hansen på Naturstyrelsens hjemmeside. 

 

- Vi skal begrænse fuglenes lidelser, og det mest humane er at aflive dem. Ellers vil fuglene fryse ihjel. Vores indtryk nu og her er heldigvis, at det er begrænset hvor mange fugle, der er ramt af olien, siger Lars Bruun Hansen.

Naturstyrelsen opfordrer folk, der har set fugle, som er smurt ind i olie, til at kontakte styrelsens vildtkonsulenter med oplysninger om, præcis hvor man har set fuglen. Gerne med et billede og GPS koordinater.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.