Nu overtager regionen ambulancerne

Mandag overgår ambulancedriften til Region Syddanmark fra kuratorerne efter ambulanceselskabet Bios.

Fra mandag sørger Region Syddanmark selv for at ambulancerne kommer ud på vejene. Det sker efter at den nye overdragelsesaftale er trådt i kraft.

Aftalen betyder blandt andet at leasingaftalerne af ambulancerne, stationerne og inventaret nu bliver overtaget af regionen.

Overdragelsen kommer efter en turbulent sommer, som blev udløst af en fejlbetaling fra Region Syddanmark til ambulanceselskabet Bios på 31 millioner kroner tilbage i januar. Ambulanceselskabet godkendte ikke den tilbagebetalingsplan, som regionen fremlage i juli og derefter blev Bios begæret konkurs af regionen den 25. juli.

Selskabet blev erklæret konkurs af skifteretten to dage efter begæringen og siden har kuratorerne for konkursboet varetaget driften af ambulancerne i Bios’ område. Den 4. august indgik regionen så en aftale med kuratorerne om at hjemtage driften.

quote

Så kan man være sikker på at lønnen kommer.

Stephan Graf, ambulanceredder

Regionens overtagelse af driften betyder mere sikkerhed hos ambulancerederne.

- Vi har snakket meget om det.  Jeg tror ikke der bliver store forandringer.  Der er selvfølgelig en sikkerhed i forhold til udbetaling af løn, for når man arbejder for det offentlige, så kan man være sikker på at lønnen kommer, siger ambulanceredder Stephan Graf til TV SYD.

Se udviklingen i ambulancedriften nedenfor: