Nu sælger de igen sommerhuse i Sydjylland

Det er særligt sommerhuse i den billigere ende, som sælges. Prisniveauet er stabilt her, mens det er faldet i det øvrige Danmark.

Det er gang i salget af sommerhuse i Sydjylland.  Efter år med et forholdsvist roligt marked, så steg salget med 23 pct. fra 2015 til 16. Det viser en analyse fra Nybolig på baggrund af nye tal fra Realkreditforeningen.

Og det er tal, som ejendomsmægler hos EDC på Fanø, Erik Nørby, nikker bekræftende til. Han har haft en salgsfremgang på  helt nøjagtigt 23,7 pct. fra 2015-16, og ja, det er den Erik Nørby, som også er borgmester på øen.

De nye tal dokumenterer også, at prisudviklingen i samme periode holder et stabil nul, mens de er faldet med 2. pct. i resten af Danmark. Det oplyser Thomas Hovgaard, presseansvarlig hos Nybolig til TV SYD.

quote

Det er en gammel drøm vi har realiseret

Carsten Tang Pagh, nybagt sommerhusejer på Fanø

Det er specielt sommerhuse fra 1.-1.6 mio. kr., som sælger. Det siger ejendomsmægler Kristin Martinsen fra Nybolig på Fanø til TV SYD og ejendomsmægler Erik Nørby tilføjer, at nye købere her i Sydjylland kan tage det forholdsvist roligt. For hvis økonomien kommer til at stramme, så kan de altid leje det ud til tyske turister.

- Hvis de f.eks. køber et sommerhus den 1, april, kan de leje det ud fra påske til efter efterårsferien, siger Erik Nørby.

Carsten Tang Pagh fra Esbjerg er sammen med sin familie ny sommerhusejer på Fanø.

- Det er en gammel drøm, vi har realiseret, om, at det kunne være rart ikke at have særligt langt til et sommerhus. Nu kan vi cykle hjemme fra til Fanøfærgen og derfra videre til vores nye sommerhus.

Mød Carsten Tang Pagh i klippet her: