Nu skal de mindste også med: Skoler har gode erfaringer med trivselsprogram

Program for læringsledelse hedder et trivselskoncept, som skolerne i Kolding Kommune har gode erfaringer med. Nu skal konceptet rulles ud til de mindste i kommunen.

1100 af Kolding Kommunes medarbejdere bliver tirsdag aften introduceret til program for læringsledelse, der skal sikre kommunens børn under seks år bedre udvikling og trivsel i dagsinstitutionerne ved hjælp af spørgeskemaer, der skal kortlægge hvordan indsatserne bedst prioriteres.

Men mens medarbejderne i dagsinstitutionerne for de mindste får ny viden tirsdag aften, så er læringsledelse allerede et kendt koncept på skolerne i kommunen. Alle skoler i kommunen har indført læringsledelse – blandet andet Bakkeskolen, hvor de har gode erfaringer med konceptet.

- Man kan godt mærke på elever og lærere, at det hjælper, fordi man kan mærke, man bliver bedre og bedre, og at vi ved, hvad vi skal lave, fortæller Mille Thrane Buchholt, der går i 7.a på Bakkeskolen i Kolding.

Programmet for læringsledelse har vist, at skolen manglede fokus på to områder – trivsel i indskolingen og feedbackkultur i udskolingen. Og det har Bakkeskolen derfor nu taget handling på.

quote

Jo bedre vi kan løfte, jo bedre er det for alle parter.

Peter Vest Hansen, viceskoleleder på Bakkeskolen.

- Jeg synes, vi som professionelle skylder børnene at gøre det bedst muligt. Så enkelt synes jeg, det kan siges. Jo bedre vi kan løfte, jo bedre er det for alle parter, siger Peter Vest Hansen, der er viceskoleleder på Bakkeskolen.

BUPL er dog bekymrede for, at institutionerne prioriterer sine midler forkert med læringsledelsen.

- Det, vi stiller spørgsmålstegn ved, er, om vi bruger pengene rigtigt? Der bruges mange penge på at købe koncepter hjem for en kommune. Kunne vi have brugt dem anderledes på vores pædagogiske personale? For eksempel ved at opnormere, som vi ved, er en udfordring rigtig mange steder, siger formand for BUPL Sydjylland, Jonna Jul Gudmundsen, til TV SYD.