TV der bevæger dig

Nu skal EU-reglerne ændres

02:21

1 af 2

Flere syd- og sønderjyske folketingspolitikere vil nu have lavet om på EU-reglerne, så danske lastbilchauffører ikke bliver presset af de østeuropæiske chauffører

00:31 Luk video

Folketingspolitikere både i Blå Blok og i Rød Blok er ikke i tvivl om, hvordan de danske lastbilchaufføreres arbejde skal reddes. EU-reglerne skal ændres.

I den seneste uge har TV SYD fortalt om østeuropæiske lastbilschauffører som Marius Buriuc. På de danske veje tjener han en løn, der er næsten fire gange så høj, som den, han kan tjene i hjemlandet Rumænien.

Men arbejdsvilkårene er nogle helt andre end dem, vi kender herhjemme.

1300 udenlandske lastbiler krydser hver dag den dansk-tyske grænse. Mange af dem foretager det, man kalder Carbotage-kørsel. Det betyder, at chaufførerne kan køre lokale transporter i Danmark, når de har afleveret deres internationale gods.

Som det er nu, må udenlandske chauffører køre tre ture inden for Danmarks grænser før, de er nødt til igen at køre ud af landet. Den regel vil Henning Hyllested, Enhedslisten, have lavet om på.

Henning Hyllested, Enhedslisten, vil have strammere EU-regler for cabotagekørsel

00:22 Luk video

Hans Christian Schmidt, Venstre, vil sende den kommende transportminister i gang med at forhandle med sine kollegaer om bedre forhold for danske lastbilchauffører.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden