TV der bevæger dig

Nu skal fejl og mangler frem i lyset - og rettes

Professor Hollnagel: Ansat for at finde fejl.

To nyansatte professorer skal kigge nærmere på de 4.000 registrerede fejl, der hvert år er i sundhedsvæsenet i Region Syddanmark. Det er Region Syddanmark og Syddansk Universitet, der står bag et nyt projekt til at forbedre sikkerheden for patienterne.

Professor Knut Borch-Joensen: Ansat for at finde fejl.

Forkert medicinering. Forveksling af patienter. Manglende sammenhæng i patientforløb. Unødig ventetid. Omkring 4000 gange årligt bliver fejl registreret i Region Syddanmark. Årsagerne til fejl og for dårlig oplevet kvalitet i sundhedsvæsnet er mange, og dem vil Region Syddanmark og Syddansk Universitet nu i fællesskab med de to professorer finde frem til. 

To forskellige tilgange

De to professorer går til jobbet med vidt forskellige kompetencer: Knut Borch-Johnsen har arbejdet med, hvordan man kan styrke kvaliteten i behandlingen af patienter. Det er blandt andet sket i forbindelse med Det Nationale Indikatorprojekt, hvor Knut Borch-Joensen i seks år har været formand for et af syv sygdomsområder.
Erik Hollnagel har især beskæftiget sig med risiko- og sikkerhedsarbejde i den private sektor, dette på internationalt niveau.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden