Borgmester vejer over 100 kilo: Nu skal hele kommunen motionere mere

Kolding bliver i et nyt projekt sammen med DGI og Dansk Idrætsforbund visionskommune for projektet Bevæg dig for livet.

Han er drivvåd af sved, og egentlig har han ikke været på løbebåndet i mange minutter. Koldings borgmester har, med egne ord, taget lidt for mange kilo på.

- Det er kun gået én vej med formen, den er styrtdykket. Til gengæld er det gået lige modsat med vægten, siger Jørn Pedersen, til TV SYD.

Selvom han godt vidste, at vægten er gået op, lyder han alligevel overrasket, da vægtens display viser 100,4 kilo. Derfor har Jørn Pedersen i 2019 det nytårsforsæt, at han gerne vil motionere mere og smide et par kilo. Helt præcist hvor mange, vender vi tilbage til.

Skal ikke gøre det alene

Fra 2019 bliver Kolding visionskommune for projektet Bevæg dig for livet. Det er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) og Kolding kommune, der er blevet vedtaget i byrådet. Målet er at få 6.500 flere indbyggere til at bevæge sig.

- Jeg synes, jeg har en pligt til at gå forrest. Både fordi jeg trænger til det, mens også fordi jeg er byens borgmester, der har skrevet under på sådan en aftale, siger Jørn Pedersen.

Kolding Kommune skal udnytte den viden, som DFI og DGI har om motion, bevægelse og foreninger. Blandt andet forventer man, at flere mennesker skal dyrke motion i foreninger, og at ældre mennesker skal mødes og bevæge sig sammen.

- Alle starter jo et sted. Bare det at gå en tur op og ned ad gaden, melde sig ind i en forening eller melde sig ind i et fitnesscenter. Der er rigtig mange muligheder, og der skal man gøre det, man selv er tilfreds med.

Projektet stiller ingen krav til vægttab eller kost. Det handler udelukkende om at bevæge sig mere.

- Jeg tror, at når man bevæger sig mere, så følger de andre ting med, men vi skal ikke være fanatiske, siger Jørn Pedersen.

- Og jeg kan heller ikke lide at sulte mig selv, siger han med henvisning til sit eget nytårsforsæt.

Selv vil han gerne smide fem kilo inden sommerferien og løbe fem kilometer på en rimelig tid.