TV der bevæger dig

Nu skal Sønderborgs mænd stramme op

Foto: Colourbox. Foto: Colourbox

Sønderborg Kommune vil have, at mændene i deres kommune skal være sundere, så de igangsætter projekt ”Sund Mand Sønderborg”.

Tre år. Så meget lever mænd i gennemsnit kortere end kvinder i Sønderborg Kommune. Det er en generel tendens i hele landet, som altså også er gældende i Sønderborg. Men nu skal mændene stramme op og blive en smule sundere med projektet ”Sund Mand Sønderborg”, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- I de kommende år gør vi en ekstra indsats for at fremme mænds sundhed. Det er der brug for. Mænd vil have det sjovt og være sammen med andre mænd, når de dyrker motion, siger Helge Larsen (S), formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen vil derfor lave nogle sundhedstilbud, der er tilrettelagt til netop mænd.

Målgruppen for "Sund Mand Sønderborg" er mænd med bl.a. kronisk sygdom, livsstilsudfordringer, overvægt og ensomhed. Projektet består af tre hovedelementer.

  • Bootcamp for hold med mænd, hvor mændene prøver forskellige fysiske aktiviteter med andre mænd.

  • Temaarrangementer for mænd med fokus på mænds sundhed. Blandt andet ”Mens Health Week” i uge 24, hvor der vil blive gennemført aktiviteter og kampagner på arbejdspladser og i kommunen.

  • Et mødested for mænd. Det kan eksempelvis være i Frivillighedens Hus på Perlegade i Sønderborg. Her skal der ifølge kommunen være højt til loftet og plads til alle – dog ikke til røg og alkohol.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden