Nu skal svinene skydes

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu besluttet at skyde de hængebugsvin, der har hærget haver og jorde omkring landsbyen Astrup ved Tønder

I en pressemeddelelse fortæller politiet nu, at hængebugsvinen skal skydes. Om det skyldes, at ordenmagten nu har givet efter for presset fra beboerne ønsker, kan desværre ikke besvares. Det har ikke været muligt for TV SYD at komme i kontakt med mediernes kontaktperson i denne sag, Johanne Høegh Langvad.

Ifølge pressemeddelelsen har politiet overvejet at indfange hængebugsvinene, men har opgivet denne plan. Der står:

Forud for denne beslutning har politiet været i kontakt med flere dyrlæger for at få afklaret, hvorvidt det er muligt at indfange hængebugsvinene.

Dyrlægernes udmelding er, at grise i naturen erfaringsmæssigt er næsten umulige at indfange. Derudover understreger de, at det heller ikke er muligt at fange dem ved hjælp af bedøvelse. De vil ikke kunne komme tæt nok på dyrene til at kunne ramme præcist og opnå en effektiv bedøvelse. Hertil kommer, at bedøvelsespile, der skydes af sted med bedøvelsesmiddel kan udgøre en reel fare, hvis dyrene ikke rammes korrekt og løber af sted med pilene siddende. Pilene med bedøvelsesmiddel vil efterfølgende kunne falde af og være til fare for eksempelvis børn, der finder dem.

En gruppe på 18-20 hængebugsvin har siden den 11. august 2015 opholdt sig i et større område ved Skærbæk. Hængebugsvinene har været og er fortsat til stor gene for beboerne i området.

Ifølge pressemeddelelsen har Syd- og Sønderjyllands Politi forgæves søgt ejeren. Om politiet har forsøgt at kontakte den hobbylandmand, som TV SYD kunne afsløre efter al sandsynlighed er ejeren - kan ikke oplyses her.

Politiet har nu indgået en aftale med jægere - og den lodsejer, hvor dyrene er set gentagne gange - om nedskydning af de løsslupne hængebugsvin. Ved nedskydningen af dyrene vil smågrise blive skudt først, derefter søer og orner.

Hvornår svinene bliver skudt kan heller ikke her oplyses.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.