Nu skal vi leve sundt

Juledellerne i Tønder, Aabenraa og Sønderborg kommuner skal væk gennem et 8 ugers arrangement, hvor hold på fire skal konkurrere mod hinanden

776 mennesker i Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner har tilmeldt sig arrangementet, der udfordrer alle til at smide juledellerne. Men på længere sigt at leve sundere. 

På UC Syd i Aabenraa står folk klar til indvejningen. I morgen følger deltagerne i Tønder efter på Ecco Conference Center og torsdag er det deltagerne i Sønderborg, der på Comwell kan indveje sig til starten på 8 uger med motion og viden om sundhed.  

- Det er vigtig at understrege at Syddanmark i Bevægelse IKKE er en slankekur, men et sundhedskoncept som hjælper deltagerne med en helt ny livsstil, med fokus på kost og masser af motion, siger arrangør Claus Berg. 

Efter kick-off i denne her uge er der foredrag med tv-vært, livsstilsekspert og personlig coach Henrik Duer i Tønder og Sønderborg. I Aabenraa er det forfatter og praktiserende læge Jerk W. Langer, der sætter i gang med sit foredrag Det gode liv. 

I næste uge kan deltagerne opleve forfatter og livsstilsekspert Stinne Berg fra Fanø. Hun vil fortælle hvordan hun trænede og spiste sig rask, da hendes læge havde dømt hende til et liv i en kørestol.

Tønder stiller med det største hold på over 400 tilmeldte. Kommunen støtter dem ved at betale halvdelen af deltagergebyret på kr. 200 pr. person. Aabenraa Kommune har betalt halvdelen af deltagergebyret til de første 20 hold.

Undervejs i forløbet på 8 uger, vil deltagerne bliver udfordret på motion af arrangørerne. Hver uge kåres ugens højdespringer som er det hold der score flest point samlet hver uge. Det hold med flest point kåres efter 8 uger som vinder. 

Læs mere på www.ibevaegelse.dk