Nu sker der noget i Store Darum

En privat institution i Store Darum ved Bramming vokser så stærkt, at naboerne er bekymrede. Ti indsigelser er sendt til Esbjerg Kommune.

Institutionen tager sig af psykisk syge, og den har efterhånden overtaget fem ejendomme i Store Darum. Først en landbrugsejendom, senere smedjen, bageren og senest endnu en landbrugsejendom.

Næsten for meget

Det har skabt en masse aktivitet i byen, og det er beboerne glade for, men det er næsten for meget. Nogle af beboerne er nervøse for, at Store Darum får et omdømme som an institutions-by. Det er de ikke glade for, og det har de skrevet i henvendelser til Esbjerg Kommune.
 
En af dem, der har skrevet til kommunen understreger, at alle i byen er glade for institutionen, og det vil ikke af med den. Før skete der ikke noget i Store Darum, men det gør der nu. Det må blot ikke for meget institution.

Nogle af beboerne henvendte sig for nylig til institutionens ledelse for at høre om fremtidsplanerne. På et borgermøde fik beboerne en forsikring om, at udbygningen standser nu. Institutionen bliver ikke større.