Nu spiller musikken i Tønder

Tønder Festival blev skudt i gang i går, da den kvindelige australske country-trio Red Molly åbnede Open Air-scenen. Lukas Graham, der har et godt tag i de unge, spillede også.

I år kan folkemusikfestivallen præsentere kunstnere som Sineád O'Connor, The Avett Brothers og Adam Cohen. Den irske sangerinde Sineád O?Connor er en kunstner, som den kunstneriske leder af Tønder Festival, Carsten Panduro, især glæder sig til. Det fortæller han et interview med Gaffa.

? Sidste år spurgte folk, hvad Lukas Graham lavede hernede. Men en ting er, at man måske ikke umiddelbart forbinder den musik med rødder, roots, folkemusik eller hvad man nu kalder det. Men vi har jo omdøbt vores musik hernede til hand-made music. Det skal sgu komme indefra. Uanset hvad det er for en genre, eller hvor det kommer fra. Bare de rammer det, vi synes, vi gerne vil præsentere for folk, siger den kunstneriske leder Carsten Panduro til Gaffa.

Sineád O'Connor spiller i aften klokken 18.30 på Open Air-scenen.

Den sønderjyske folkemusikfestival afvikles indtil på søndag. Inden da kan man høre op til 40 kunstnere fra blandt andet Canada, USA, Irland, Portugal og Australien.

 

 

FAKTA OM TØNDER FESTIVAL

- Festivalen afholdes altid i den sidste hele weekend i august.

- Festivalen organiseres af Tønder Festival Fond og Tønder Festival
Forening.

- Festivalkontoret har 4 fuldtidsansatte i administrationen og
musikbookingen.

- Festivalen har en ledergruppe på ca.150 personer og en samlet frivillig
medarbejdergruppe på ca. 2.000 personer.