TV der bevæger dig

Nu tillader svømmehal alligevel burkinier

Ulfrat Al-Sitt blev bortvist fra Aqua Forum i Horsens, fordi hun bar burkini Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Muslimske Ulfat Al-Sitt blev bortvist fra AquaForum i Horsens, fordi hun var iført en såkaldt burkini, men nu har AquaForum lavet nye regler. Nu er burkinier tilladt.

Nu kan Ulfat Al-Sitt og andre muslimske kvinder atter komme i vandet i AquaForum i Horsens i deres badedragter. Svømmehallen har nemlig lavet nye retningslinjer og tillader nu brugen af burkini.

Ulfat Al-Sitt var i begyndelsen af juni i AquaForum i Horsens med sin tre-årige søn. I tre kvarter var hun i børnebassinet iført en såkaldt burkini, der dækker hele kroppen, før en medarbejder fra AquaForum henvendte sig til Ulfat Al-Sitt. Hun fik besked på, at hun skulle skifte til en almindelig badedragt eller forlade svømmehallen. Ulfat Al-Sitt valgte sidstnævnte.

Hun går af religiøse årsager med tørklæde og tøj, som ikke afslører bar hud – bortset fra ansigt og hænder – og af samme grund bar hun altså en såkaldt burkini, der ikke var tilladt i AquaForum.

04:43

Du kan her se TV SYDs indslag om sagen fra den 9. juni i år.

Luk video

Hygiejnemæssige årsager

Jørn Juul, der er direktør for Forum Horsens, forklarede dengang til TV SYD, at det var af hygiejnemæssige årsager, at svømmehallen sendte Ulfat Al-Sitt op af vandet. Svømmehallen har nemlig et forbud mod brug af heldragter.

- Vi mener, at vi belaster vandet mindre, hvis folk har almindeligt badetøj på. Der er ikke tale om et forbud specielt mod burkinier. Vi ønsker bare at sikre så høj en vandkvalitet som muligt, sagde han til TV SYD den 9. juni.

Allerede dengang gav han dog udtryk for, at reglerne for badetøj ville blive taget op til revision. Han ville desuden trække på erfaringer fra andre svømmehallen.

Nu er burkinier tilladt

Og det arbejde er nu slut. AquaForum i Horsens har i hvert fald  nu givet tilladelse til, at deres gæster kan benytte burkini. Det bekræfter direktør Jørn Juul over for TV SYD.

- Vi har aldrig tidligere haft besøgende med en burkini, så nu har vi formuleret nye retningslinjer. Vores fremtidige formulering er: Der må kun benyttes tækkelig og rent badetøj, hvilket godt kan være badetøj der dækker hele kroppen, forudsat at dette er produceret som badetøj og kun bliver benyttet som badetøj, siger direktøren til TV SYD, som understreger, at burkinier altså falder indenfor formuleringen.

Han understreger, at det tidligere regelsæt, som stod beskrevet ved indgangen til svømmehallen, blev lavet på et tidspunkt, hvor der var problemer med, at mange gæster mødte op i t-shirts, cowboybukser og andet bomuldstøj.

- De regler, vi tidligere havde, fokuserede på heldragter – de besøgende måtte derfor heller ikke have eksempelvis dykkerdragter på. Og her vurderede den ansatte altså, at burkinien faldt under kategorien heldragt, siger Jørn Juul til TV SYD.

Svømmer andre steder

Umiddelbart betyder den regelændring dog ikke det store for Ulfat Al-Sitt. Allerede da TV SYD interviewede hende om sagen i starten af juni gav hun udtryk for, at hun ikke var interesseret i at komme i AquaForum en anden gang.

- Jeg skal ikke i den svømmehal længere. Der findes jo andre steder, hvor vi er velkomne, sagde Ulfat Al-Sitt dengang.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden