Nummerpladelæsere har givet politiet over 100.000 hits

Siden politiet i sidste måned tog de automatiske nummerpladelæsere i brug, har kameraerne haft over 114.000 hits på biler, som har været kendt i politiets registre.

107 stationære kameraer fordelt på 24 steder i landet har fra den 17. maj frem til og med 9. juni aflæst mindst 8,1 million nummerplader – og ud af dem har politiet altså haft over 114.000 hits på biler, som i forvejen er kendt i politiets registre. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Tallene bestyrker os i, at der er tale om et effektivt værktøj. Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene, siger politidirektør Svend Larsen i pressemeddelelsen.

Se her hvordan politiets nummerpladescannere virker.

Politiet kan ikke sige, hvor mange konkrete sager de automatiske nummerpladselæsere indtil videre har bidraget til, men de kommer i pressemeddelelsen med et eksempel, der viser, hvordan nummerpladelæseren kan hjælpe betjentene:

En mistænkt blev standset af tysk politi med, hvad der lignede tyvekoster fra Danmark. Manden nægtede at have været i Danmark, men oplysninger fra nummerpladelæserne kunne slå fast, at den mistænkte havde befundet sig i Danmark. Syd- og Sønderjyllands Politi er nu i gang med at efterforske sagen yderligere.

Du kan herunder se, hvordan de 114.000 hits fordeler sig:

  • Afmeldte nummerplader: 9.298.
  • Biler registreret som brugsstjålne: 750.
  • Efterlyste køretøjer 334.
  • Manglende forsikring: 23.526.
  • Biler tilhørende personer der er frakendt førerretten: 28.037.
  • Biler der ikke har været til syn: 4.879.
  • Nummerplader efterlyst som tabt eller stjålet: 47.458.
  • Biler, der blandt andet er knyttet til personer, der konkret er mistænkt for lovovertrædelser, som kan straffes med fængsel i mindst 1 år og 6 måneder, eller som er efterlyst fra udlandet: 448.

Udover de faste nummerpladelæsere har politiet også fem patruljevogne, der kører i Københavns, Nordsjællands og Københavns Vestegns Politi, der aflæser nummerplader. De ovenstående tal er for de faste kameraer. Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.